Nu te huur

Aanbiedingsproces

Woning op het oog?
Het aanbiedingsproces bestaat uit 6 stappen:

 

Verscherpte aandacht voor vervalsing van documenten 28-09-2017
De Autoriteit woningcorporaties (Aw) constateert een toename van vervalsing van onder meer inkomensverklaringen bij kandidaat huurders om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Er blijken onbetrouwbare bemiddelingsbureaus te zijn die documenten vervalsen om een aspirant huurder in aanmerking te laten komen voor een sociale huurwoning. Meer informatie vindt u in een nieuwsbericht op de website van de Aw. Sociale huurwoningen zijn schaars. De corporaties houden zich daarom aan spelregels bij het aanbieden en toewijzen van woningen. Als u in aanmerking komt voor een woning controleert de corporatie of de juiste gegevens vermeld staan in uw inschrijfgegevens. Het is belangrijk dat deze kloppen, zodat de eerste kandidaat ook echt recht heeft op de woning. Vervalsing van documenten is fraude en benadeelt andere wachtende woningzoekenden. De corporaties doen er alles aan om dit tegen te gaan en controleren hier extra op. Het is uw verantwoordelijkheid als woningzoekende om de juiste documenten in te leveren bij een woningaanbieding. Wij adviseren u om niet in zee te gaan met bureaus die beweren dat u via vervalste papieren een sociale huurwoning kunt krijgen.
Wanneer de corporatie bij toewijzing van een woning constateert dat u papieren heeft vervalst, bijvoorbeeld de inkomensgegevens, het legitimatiebewijs, het huurcontract of de verhuurders-verklaring, dan wordt er bewust verkeerde informatie gegeven. In dat geval vervalt uiteraard de woningaanbieding en kunt u een jaar lang niet meer reageren op woningen via WoningNet.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 28-09-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk