Nu te huur

Sociale huur

Informatie voor woningzoekenden in de sociale sector.


Vind uw huurwoning

Wij verhuren in Amsterdam ongeveer 30.000 woningen. De meeste zijn sociale huurwoningen: woningen met een huurprijs tot € 710,68 per maand (prijspeil januari 2015). Als nieuwe huurder betaalt u ook een waarborgsom: één maand netto huur. Dat is de huur zonder servicekosten.

Om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen geldt een maximaal gezamenlijk belastbaar inkomen van € 34.911 per jaar (prijspijl januari 2015).

Alle sociale huurwoningen van woningcorporaties van Amsterdam worden aangeboden via WoningNet.

Zoekt u een sociale huurwoning in Amsterdam? Schrijf u dan eerst in bij WoningNet. Zij verzorgt de inschrijving van woningzoekenden, publiceert het actuele woningaanbod van de woningcorporaties en zorgt voor een eerlijke toewijzing.

Wilt u weten aan welke voorwaarden u moet voldoen? Kijk dan eens op de site van de gemeente Amsterdam. Daar vindt u alle regels en informatie die u nodig hebt.

Let op: per 1 juli 2015 vervalt de woonduur en geldt alleen nog inschrijfduur bij Woningnet.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 08-03-2017

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk