Flexibel huren

Parkeervergunning

Parkeervergunning gemeente

Als in of bij jouw wooncomplex een parkeergelegenheid aanwezig is, kom je niet in aanmerking voor een parkeervergunning op straat. Deze regels zijn door de overheid vastgesteld. Zie hoofdstuk 3 artikel 9.

Als alle parkeerplaatsen in de parkeergelegenheid bij het wooncomplex of binnen 300m van jouw woning in gebruik zijn,  kun jij je tot de eigenaar of Vereniging van Eigenaren van de parkeerplaatsen wenden voor het verkrijgen van een 'Verklaring geen eigen parkeergelegenheid'; een verklaring voor de Gemeente Amsterdam dat er in de parkeergelegenheid bij jouw wooncomplex of binnen 300m van jouw woning geen parkeerplaats beschikbaar is. Op basis van deze verklaring kun je een parkeervergunning aanvragen bij de Gemeente Amsterdam.

Let op: informeer altijd bij de gemeente naar de specifieke situatie bij jouw wooncomplex . Bij sommige complexen (veelal nieuwbouwcomplexen) is er namelijk sprake van een zogenaamd 'nul plafond'.  Bij deze complexen wordt in geen geval een vergunning afgegeven als er een parkeergarage onder het complex aanwezig is.

Alle parkeerplaatsen binnen een parkeergarage in eigendom van Stadgenoot
Stadgenoot is bij sommige wooncomplexen volledig eigenaar van de parkeergarage. De beschikbare parkeerplaatsen worden op de website van Stadgenoot of via www.indebuurtparkeren.nl te huur aangeboden. Op het moment dat de parkeerplaatsen in deze parkeergarage van Stadgenoot bij jouw wooncomplex of binnen 300m van jouw woning zijn verhuurd, kan Stadgenoot de 'Verklaring geen eigen parkeergelegenheid' aan jou verstrekken.

In het geval dat Stadgenoot enig eigenaar is in de parkeergarage, stuur  een formulier (zie www.amsterdam.nl) t.b.v. de 'Verklaring geen eigen parkeergelegenheid' naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Vermeld in de mail je naam, woonadres en telefoonnummer. Wij nemen je aanvraag vervolgens in behandeling.

Meerdere eigenaren binnen een parkeergarage
In het geval er sprake is van meerdere eigenaren in de parkeergarage, kan Stadgenoot de verklaring niet verstrekken en kun je contact opnemen met de Vereniging van Eigenaren. Het bestuur of de accountmanager van de Vereniging van Eigenaren kan bij haar leden nagaan of er parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de parkeergarage. Als er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn zal vervolgens de verklaring worden versterkt door de Vereniging van Eigenaren. De verklaring dient bij de gemeente te worden aangeleverd inclusief Uittreksel KvK van de Vereniging van Eigenaren. Als je meer informatie wil over het verstrekken van verklaringen via de VvE neem dan contact op met de gemeente Amsterdam.

Een te grote auto om de parkeergarage te betreden
Indien uw auto de parkeergarage niet kan betreden, bijvoorbeeld in geval van te hoge bus o.i.d.,  betekent dit niet dat één van bovenstaande partijen automatische  de verklaring 'geen eigen parkeergelegenheid' voor u in kan vullen.  De gemeente geeft aan dat u zich in dat geval rechtstreeks tot de gemeente kan wenden voor de aanvraag van een parkeervergunning. Indien de gemeente u de vergunning niet verstrekt, kunt u bijvoorbeeld bezwaar maken. (parkeervergunning@amsterdam.nl)

Parkeervergunning t.b.v. elektrische auto

Alle parkeerplaatsen binnen een parkeergarage in eigendom van Stadgenoot
Als je een parkeerplaats huurt of wil gaan huren bij Stadgenoot, dan is het helaas niet mogelijk een oplaadpunt aan te brengen voor het opladen van een elektrische auto. Als Stadgenoot volledig eigenaar is van de parkeergarage en geen parkeerplaats beschikbaar heeft met een oplaadpunt (wat in alle garages het geval is), dan kan Stadgenoot de 'Verklaring geen eigen parkeergelegenheid' aan jou verstrekken. Stadgenoot dient in dat geval als opmerking aan het formulier toe te voegen dat ze de verklaring verstrekt t.b.v. een elektrische auto. Stadgenoot verklaart op het formulier dat ze parkeerplaatsen beschikbaar heeft, echter beschikken die parkeerplaatsen niet over een oplaadpunt, waardoor de parkeerplaatsen niet bruikbaar zijn voor de aanvrager die een elektrische auto bezit.

In het geval dat Stadgenoot enig eigenaar is in de parkeergarage, stuur een formulier (zie www.amsterdam.nl) t.b.v. de 'Verklaring geen eigen parkeergelegenheid t.b.v. elektrische auto' naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Vermeld in de mail je naam, woonadres en telefoonnummer. Voeg het kentekenbewijs toe waarop duidelijk je naam staat vermeld en een bewijs dat het aangeleverde kenteken een elektrische auto betreft. Als wij alle informatie hebben ontvangen, nemen we je aanvraag in behandeling.

Meerdere eigenaren binnen een parkeergarage
In het geval er sprake is van meerdere eigenaren in de parkeergarage, kan Stadgenoot de verklaring niet verstrekken en kun je contact opnemen met de Vereniging van Eigenaren. Het bestuur of de accountmanager van de Vereniging van Eigenaren kan bij haar leden nagaan of er parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de parkeergarage met een elektrapunt. Als er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn zal vervolgens de verklaring worden versterkt door de Vereniging van Eigenaren. De VvE dient in dat geval als opmerking aan het formulier toe te voegen dat ze de verklaring verstrekt t.b.v. een elektrische auto. De VvE verklaart op het formulier dat ze parkeerplaatsen beschikbaar heeft, echter beschikken die parkeerplaatsen niet over een oplaadpunt, waardoor de parkeerplaatsen niet bruikbaar zijn voor de aanvrager die een elektrische auto bezit.  De verklaring dient bij de gemeente te worden aangeleverd inclusief Uittreksel KvK van de Vereniging van Eigenaren. Als je meer informatie wil over het verstrekken van verklaringen via de VvE neem dan contact op met de gemeente Amsterdam.

DISCLAIMER:

Stadgenoot bazeert zich op informatie die op enig moment is verstrekt door de gemeente Amsterdam. Indien de gemeente Amsterdam haar beleid wijzigt t.a.v. parkeervergunningen, is het gewijzigde beleid van toepassing.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk