Flexibel huren

Illegaal parkeren

Als je constateert dat er iemand op je parkeerplaats staat geparkeerd, verstuur dan een mail naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Vermeld in de mail het merk, de kleur en het kenteken van de auto die illegaal staat geparkeerd. Vermeld tevens het adres van de parkeergelegenheid en het parkeervaknummer waar het om gaat.

Tip: parkeer nooit zonder overleg met Stadgenoot op een willekeurige andere parkeerplaats.

Wij bekijken dan welk parkeervak er in de betreffende parkeergarage op dat moment niet is verhuurd, zodat je daar tijdelijk (een paar dagen) kan parkeren. Wij gaan in onze administratie na of het kenteken van een huurder van Stadgenoot is. Ook zullen we bij de Vereniging van Eigenaren informeren of het een auto van een eigenaar van een parkeerplaats betreft.  Als de illegaal geparkeerde auto na een paar dagen nog steeds op je parkeerplaats staat geparkeerd, willen we je vragen nogmaals een mail te sturen naar parkeerplaats@stadgenoot.nl, zodat we je wederom een tijdelijke parkeerplaats toe kunnen wijzen.

Als een kenteken niet aan een huurder van Stadgenoot toebehoort, kan Stadgenoot niet achterhalen wie de eigenaar van de auto is die illegaal geparkeerd staat. De politie mag namelijk,  ivm privacy wetgeving, geen persoonsgegevens aan derden verstrekken.

Fraude wordt bestraft

Wanneer Stadgenoot constateert dat je met meerdere auto’s in een parkeergarage staat terwijl je maar voor één auto een contract hebt, zeggen we de huurovereenkomst op. Ook brengen we een boetebedrag in rekening. Als we andere huurders moeten gaan compenseren voor het feit dat ze niet op hun eigen parkeerplaats kunnen parkeren, worden ook deze kosten aan jou doorbelast.

Wielkemservice

Sommige parkeergelegenheden van Stadgenoot zijn voorzien van een wielklemservice. Er zijn dan borden in de parkeergarage aanwezig waar op staat aangegeven dat er sprake is van een wielklemservice. Ook krijg je bij de overeenkomst informatie uitgereikt hoe om te gaan met de wielklemservice. Bij sommige van onze garages krijg je een wielklempas die je achter de ruit van de auto moet leggen. Mocht Stadgenoot een beveiligingsbedrijf inhuren om een controleronde te doen, dan worden alle auto's zonder die pas van een wielklem voorzien. Zorg er daarom altijd voor dat u in dat geval een pas achter de auto heeft liggen.

Je kan 24 uur per dag Stadgenoot bellen als er iemand op je parkeerplaats staat geparkeerd (in avonduren en in het weekend kies optie 1). Je kan ook tijdens kantooruren een melding maken door een mail te sturen naar parkeerplaats@stadgenoot.nl.  Stadgenoot heeft de volgende informatie nodig:

  • adres parkeergelegenheid en parkeervaknummer
  • kenteken, merk en kleur van de auto die op je parkeerplaats staat geparkeerd

Stadgenoot schakelt vervolgens de wielklemservice in.  Als er nog parkeerplaatsen beschikbaar zijn in de garage, wijst Stagenoot een tijdelijke parkeerplaats aan je toe.

Mocht er iemand op je parkeerplaats parkeren, ga dan nooit zonder overleg met Stadgenoot op een willekeurige andere parkeerplaats staan. Dan loop je immers het risico dat bij jouw auto een wielklem wordt geplaatst. Mocht je toch besluiten op eigen initiatief op een andere parkeerplaats te parkeren en er wordt daardoor een wielklem geplaatst op je auto, dan kun je de kosten niet verhalen op Stadgenoot.

Mochten alle parkeerplaatsen binnen de parkeergarage zijn verhuurd of tref je een illegaal parkeerder aan in de avonduren of in het weekend, dan kun je de auto op straat parkeren. Je kan de kosten van het op straat parkeren declareren bij Stadgenoot. Je kan de bon mailen naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. De voorwaarde is dat je een foto van de illegaal geparkeerde auto meestuurt en dat er een melding is gemaakt van een illegaal geparkeerde auto volgens bovenstaande procedure.

De illegaal parkeerder betaalt op locatie een boete aan het beveiligingsbedrijf die de klemservice verzorgt, waarna de klem wordt verwijderd. Het betaalde bedrag is voor het beveiligingsbedijf en vloeit niet door naar Stadgenoot. Stadgenoot verdient er dus niets aan.

Vermoeden illegaal parkeren

We willen benadrukken dat je ook een melding kan maken van illegaal parkeren, als je het vermoeden hebt dat er illegaal wordt geparkeerd op een parkeerplaats die je niet huurt. Dan gaan wij vervolgens in onze administratie na of er inderdaad illegaal wordt geparkeerd op de betreffende parkeerplaats en zullen vervolgens de nodige maatregelen treffen. Op deze manier hopen we samen het illegaal parkeren tegen te gaan.

Auto niet netjes geparkeerd

Indien iemand zijn auto niet netjes heeft geparkeerd en je daardoor je auto niet kunt parkeren op de door jouw gehuurde parkeerplaats, mail dan een foto (waarop duidelijk zichtbaar is dat de wielen van de auto van het naastgelegen parkeervak op jouw parkeervak staan) naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Als dit tijdens kantooruren gebeurt, stuur de mail en bel tevens 020 511 8000, dan zullen we meteen bekijken of we je tijdelijk een andere plek toe kunnen wijzen. Indien dit buiten kantooruren gebeurt, mail dan naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Vervolgens kun je buiten de garage parkeren. Bewaar de bon van het op straat parkeren (datum en tijdstippen moeten duidelijk leesbaar zijn en tevens moet het overeen komen met het moment waarop je de mail heeft gestuurd waarin u de melding maakt). En wij nemen vervolgens je melding in behandeling en laten je weten of je de bon mag declareren.
Wat verstaat Stadgenoot onder 'niet netjes parkeren': iemand parkeert zijn auto gedeeltelijk op het naastgelegen (het door jou gehuurde) parkeervak. Dus de wielen van de auto van het naastgelegen parkeervak staan echt op jouw parkeervak. Hierdoor wordt parkeren op het door jou gehuurde parkeervak onmogelijk gemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk