Nu te huur

Vijfjarencontract

Ben je tussen de 18 en 28 jaar, dan kun je bij Stadgenoot een jongerenwoning huren. Deze woningen verhuren wij met een contract voor vijf jaar, en noemen we het vijfjarencontract.

Wat houdt het in

Het vijfjarencontact is een huurcontract net zoals alle anderen, de enige uitzondering is dat het contract tijdelijk is en maximaal vijf jaar duurt. Dit houdt in dat de je vanaf ondertekenen maximaal vijf jaar het huis huurt. De jaren dat je hier woont, behoudt je je inschrijfduur in WoningNet. Zo bouw je extra jaren op, waardoor je na die vijf jaar kunt doorstromen naar een volgende woning. Opnieuw een woning met een vijfjarencontract betrekken, kan natuurlijk ook, maar je moet wel verhuizen.

Hoe werkt het dan als het afloopt

Een half jaar voordat het contract afloopt sturen wij je een brief om je te helpen herinneren aan de einddatum. Het is de bedoeling dat je zelfstandig op zoek gaat naar een nieuw onderkomen. Heb je een inkomen dat voldoet aan de eisen voor een sociale huurwoning, dan kun je via WoningNet zoeken. Verdien je meer, dan ben je aangewezen op een huis in de vrije sector. Kopen is dan ook een optie.

Voor wie is het

Het contract is alleen bestemd voor alleenstaande jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. De leeftijdsgrens, van 27 jaar en 365 dagen, wordt gehanteerd tot en met de dag van het ondertekenen van je contract.
Opvallend is dat veel jongeren vaak niet in aanmerking komen voor een woning terwijl er wel behoefte is aan een eigen plek. Daarom heeft Stadgenoot een aantal woningen gereserveerd. Door deze woningen aan te bieden voor vijf jaar, is de omlooptijd van een woning sneller en blijft de woning beschikbaar voor jongeren. 

Het vijfjarencontract is niet geschikt voor jongeren met kinderen. Ten eerste omdat de woningen te klein zijn en te weinig kamers hebben. Ten tweede omdat Stadgenoot vindt dat tijdelijke contracten niet passen bij gezinssituaties.

Waar bestaat het aanbod uit

Ons aanbod bestaat uit kleine, betaalbare woningen verspreid over de gehele stad. In Noord en buiten de ring zijn huizen beschikbaar van 50 m² groot, binnen de ring zijn ze 40 m². Ze zijn altijd voorzien van een eigen toilet, keuken en badkamer en variëren tussen een of twee kamers.

Waar kan ik reageren op deze woningen

De woningen zijn altijd beschikbaar via WoningNet en met het label vijfjarencontract.
Je kunt op twee manieren reageren op het aanbod;
Inschrijven
Door middel van inschrijven worden woningen volgordelijk op basis van inschrijfduur toegewezen. Hier is een verdeling in leeftijd in gemaakt en staat aangegeven in de woningadvertentie. Een deel wordt toegewezen aan jongeren van 18 tot en met 22 jaar. Het overige is bestemd voor jongeren van 23 tot en met 27 jaar.
Loten
Via loting  kun je sneller kans maken op een huis. Dit is handig als je nog niet voldoende inschrijfduur hebt. Iedereen die zich inschrijft voor een woning met een loting maakt evenveel kans op een contract. 
De woningen die op inschrijfduur worden verhuurd zijn over het algemeen van betere kwaliteit en zijn beter gelegen. 

Jongerencontracten

Tot 1 juli 2016 verhuurde Stadgenoot woningen met zogenaamde jongerencontracten. Deze contractvorm is met het vijfjarencontract komen te vervallen. Dit betekent dat we geen nieuwe jongerencontracten meer aanbieden. De bestaande contracten met bijbehorende bepalingen blijven uiteraard behouden.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 04-08-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk