Nu te huur

Studentenhuisvesting

Stadgenoot voor studenten
Stadgenoot verhuurt ook woningen aan studenten, het gaat daarbij vooral om zelfstandige woningen. In de meeste van onze complexen loopt een wijkbeheerder rond, zodat je altijd een aanspreekpunt dichtbij hebt bij vragen of problemen. Deze studentenwoningen verhuren we met een campuscontract.

Liever huren met je vrienden? Bekijk je mogelijkheden.

Studentenwoningweb
We bieden onze studentenwoningen aan op Studentenwoningweb. Als je een voltijdstudie volgt aan een MBO, HBO of WO-instelling in Amsterdam kan je je hier inschrijven en wekelijks reageren op het aanbod studentenwoningen van ons, maar ook van de andere aanbieders: De Key, DUWO en Ymere.

Campuscontract
Wij verhuren onze studentenwoningen met een campuscontract. Dat wil zeggen dat je een huurcontract krijgt voor de duur van je studie. Het is daarom sterk aan te raden om je ook in te schrijven op WoningNet zodat je voldoende inschrijfduur hebt opgebouwd om na je studie te kunnen reageren op een reguliere sociale huurwoning. We controleren jaarlijks of de huurders met een campuscontract nog studeren. Hiervoor wisselen we gegevens uit met onderwijsinstellingen of schrijven we je persoonlijk aan. Je mag tot 6 maanden nadat je bent uitgeschreven bij de onderwijsinstelling in de woning blijven wonen. Daarna lever je je de woning leeg aan ons op voor de volgende student.

Voorbeeld Campuscontract

Tijdelijke huurkorting
Ben je jonger dan 23 jaar en ga je een woning huren met een jongeren- of een campuscontract, dan is de kans groot dat je een korting krijgt. Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag zijn er grenzen gesteld aan de hoogte van de maandelijks te betalen huur.
Door deze korting krijg jij recht op huurtoeslag en hiermee wordt voor jou je woning betaalbaar. De korting komt met je 23ste te vervallen, omdat er dan andere regels voor huurtoeslag gaan gelden.  

Aanbod
Wij hebben een divers aanbod aan studentenwoningen verspreid over de stad. De gemiddelde wachttijd voor woningen is vijf jaar. De wachttijd is afhankelijk van de locatie en huurprijs.

Onzelfstandige woning
Hierbij heb je een eigen kamer, maar deel je sommige voorzieningen zoals keuken, toilet en/of badkamer met medebewoners. Bij zo'n woning heb je helaas geen recht op huurtoeslag.

Zelfstandige woning
Bij een zelfstandige woning heb je je eigen eigen woning waarbij je beschikt over je eigen toilet, keuken en badkamer. Bij een zelfstandige woning heb je afhankelijk van je inkomen en je leeftijd eventueel recht op huurtoeslag. Dit kun je zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Het merendeel van de studentenwoningen van ons is zelfstandig.

Tijdelijke woning
Wij hebben een groot aantal woningen die op termijn gesloopt of gerenoveerd worden. Nadat de reguliere bewoners zijn uitgeplaatst verhuren we deze woningen tot de daadwerkelijke sloop of renovatie met een tijdelijk huurcontract aan studenten. Deze woningen zijn vaak van mindere kwaliteit dan ons reguliere bezit, maar de huurprijs ligt lager en de wachtlijst is korter. Deze woningen worden ook aangeboden op Studentenwoningweb. Hoe lang je in de woning kunt wonen verschilt per complex. In de advertentietekst op studentenwoningweb geven we hiervoor een indicatie.

Meer lezen?
Op de website van de gemeente Amsterdam vind je de 'Woongids voor studenten', de gids met alle informatie die een student nodig heeft om in Amsterdam woonruimte te vinden.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 12-01-2016

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

Stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk