Welkom bij Stadgenoot

Regel al uw huurzaken online

Naar Mijn Stadgenoot
Reparatie doorgeven Huur betalen Overlast melden Huurwoning zoeken
Energie besparen

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn flink gestegen. We geven u tips om uw gas- en energieverbruik te verminderen. Zo kunt u snel geld besparen.

Bekijk al onze bespaartips
Projecten in uitvoering

Aan welke projecten werkt Stadgenoot? Bekijk het overzicht met alle projecten voor nieuwbouw, vastgoedverbetering, onderhoud en gebiedsontwikkeling. 

Bekijk alle vastgoedprojecten
Vocht en schimmel

Vocht moet goed afgevoerd worden, anders kan schimmel ontstaan. Dat is slecht voor uw gezondheid. Voorkom dus dat schimmel ontstaat. Heeft u schimmel in uw huis? Meld dit dan. 

Lees meer over vocht en schimmel

Nieuws

Home Eerste bewoners op Oostenburg

Eerste bewoners op Oostenburg

Leestijd: 1 min

Op donderdag 26 november krijgen 96 jongeren de sleutels van hun nieuwbouwstudio op Oostenburg van woningcorporatie Stadgenoot. Deze jongeren zijn de eerste bewoners van deze nieuwe stadswijk in Amsterdam-Centrum. Marien de Langen, bestuurder van Stadgenoot, is trots op het nieuwe woongebouw De Poort. "Een fantastisch kleurrijk gebouw met sociale huurwoningen voor jongeren, ontworpen door jonge architecten en gebouwd in hartje Amsterdam. Sociale huur op deze plek is bijzonder omdat de grond hier veel waard is. Maar wij vinden het belangrijk dat er ook in deze nieuwe wijk plek is voor sociale huur."

De nieuwe stadswijk begint steeds meer vorm te krijgen: rond 2025 is de wijk helemaal af en is er een mooie mix ontstaan van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, plus horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19de -eeuwse Van Gendthallen, de Werkspoorhallen, de oude kademuren en de blauwe kraanbokken van Werkspoor.

Gasloos

De jongerenwoningen in woongebouw De Poort zijn gasloos. De warmte wordt geleverd door de duurzame energieleverancier Eteck, die op heel Oostenburg een duurzaam warmtesysteem heeft aangelegd. Verwarming en warm water worden geleverd door warmtepompen. De woningen beschikken ook over een gemeenschappelijk dakterras op de eerste verdieping met aansluitend een gemeenschappelijke ruimte. Daarnaast is er een gezamenlijke wasruimte met wasmachines en drogers die wordt beheerd door Wash & Go Laundry Solutions. Op de begane grond is een ruime en lichte fietsenstalling waar elke bewoner twee eigen stallingsplekken heeft.

Op veranderingen voorbereid

Het woongebouw is ontworpen door bureau Architektuur Maken. Het heeft een bouwstructuur die zowel de huidige vraag beantwoordt als op veranderingen is voorbereid. Het zijn nu studio’s, maar die kunnen later ook samengevoegd worden tot een grotere woning voor andere doelgroepen. De galerijen zijn extra breed en bewoners kunnen hier een tafel en een stoeltje neerzetten waardoor het een gezellige plek wordt waar je je buren tegenkomt.

Niet allemaal tegelijk verhuizen

Op Oostenburg wordt nog volop gebouwd. Voor de veiligheid van de nieuwe bewoners en de mensen die nu al werken op Oostenburg is de nieuwe bewoners gevraagd om zoveel mogelijk in het weekend te verhuizen. Dan is er meer rust en ruimte omdat er dan geen bouwverkeer is. Om te zorgen dat ook in het weekend niet iedereen tegelijk komt met (verhuis)auto’s, is de nieuwe huurders gevraagd een tijdslot te reserveren zodat de verhuizingen gespreid plaatsvinden. De coördinatie van de verhuizingen wordt in opdracht van Stadgenoot gedaan door de sociale firma BOB Helpt!.

Verbinding in de buurt

Jongeren en werkzoekenden uit de buurt gaan bij BOB Helpt! Onderhoudsdiensten leveren voor woningen, hotel, horeca, bedrijven, tuinen en openbare ruimte op Oostenburg. BOB Helpt! wil jongeren en werkzoekenden op de Oostelijke eilanden perspectief bieden op werk in de eigen buurt. Doordat jongeren uit de omgeving op Oostenburg aan de slag gaan leren oude en nieuwe buurtbewoners elkaar kennen. En dat zorgt voor verbinding en vertrouwen en een sociaal veilige werk- en woonomgeving.

Achterzijde galerijen woongebouw De Poort

Vooraanzicht woongebouw De Poort

Artist impression studio woongebouw De Poort

Over Stadgenoot

Stadgenoot is een woningcorporatie in Amsterdam. Wij verhuren zo’n dertigduizend sociale huurwoningen, met een gemiddelde huur van 500 euro per maand. Stadgenoot staat voor betaalbare woningen in een toegankelijke stad.

Stadgenoot is in juli 2008 ontstaan uit een fusie tussen twee Amsterdamse woningcorporaties, de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV, opgericht in 1910) en Het Oosten (uit 1911).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dennis Doodeman, woordvoerder Stadgenoot

Tel.: 06-17404559

E-mail: [email protected]